Fabrikken

Vår produksjonsfabrikk består av mange ulike høyteknologiske maskiner og verksteder som gjør det mulig for oss å levere komplette innredninger fra a til å.

Våre produksjonsmaskiner gjør at vi kan tilby det som ofte kalles ofte for "automatisert håndverk".  Alle våre maskiner betjenes av dyktige møbel og innredningssnekre.
I tillegg har vi : 

  • Lakkeringsverksted
  • Syverksted - industrisøm
  • Glassverksted
  • Sveiseverksted

Det er en stor fordel for sluttresultatet at designeren/ arkitekten jobber sammen med en produsent som kan tilby alle elementer i en produksjon. Dette kvalitetsikrer prosessen fra ide til sluttleveranse.

Fresemaskiner

CNC-Fresemaskiner

CNC-fresemaskiner, eller Computer Numerical Control-fresemaskiner, er avanserte maskiner som brukes i produksjon av et bredt spekter av materialer, inkludert tre, metall, plast og komposittmaterialer. CNC-teknologien gir en høy grad av presisjon og nøyaktighet, og muligheten til å lage produkter med kompleks geometri og design.

En CNC-fresemaskin fungerer ved å bevege et verktøy over et fastmontert materiale,  mens maskinen kontrollerer verktøyets bevegelse ved hjelp av et forhåndsbestemt program som er lastet inn i maskinens datamaskin. Programmet utformes av oss ved hjelp av en spesiell programvare som er laget for å generere CNC-kode (Solid Works), eller den kan være basert på en eksisterende design eller modell.

Fordelene ved å bruke CNC-fresemaskiner er mange. Det medfører en svært høy grad av nøyaktighet og repeterbarhet, noe som reduserer antall feil og avfall i produksjonsprosessen. CNC-teknologien gir også økt hastighet og effektivitet i produksjonsprosessen, siden maskinene kan kjøre i lange perioder uten behov for manuell inngripen.

CNC-fresemaskiner gir oss mulighet til å lage komplekse geometrier og design som ikke ville vært mulig å produsere manuelt. Dette gir en større grad av frihet til å skape innovative produkter med unike former og funksjoner.

CNC-fresemaskiner er avanserte og svært nyttig verktøy for produksjon av et bredt spekter av materialer og produkter. Med sin høye grad av presisjon og nøyaktighet, økt hastighet og effektivitet og muligheten til å lage komplekse geometrier og design, er CNC-fresemaskiner et uvurderlig tilskudd til produksjonsprosessen.

Poleringsmaskiner

Fres - Lock Dowel

Lock Dowel systemet er en innovativ sammenkoblingsteknologi som vi bruker i trebearbeiding, møbel og innredningsproduksjon. Teknologien ble utviklet for å gi en mer effektiv og brukervennlig sammenkobling mellom møbeldeler enn tradisjonelle metoder som treskruer og kamhylser.

Lock Dowel systemet består av to hovedkomponenter: en dowel og en hylse. Dowelen er en liten pinne som er festet til den ene platedelen, mens hylsen er festet til den andre delen. Når de to delene av møbelet er satt sammen, vil dowelen passe perfekt inn i hylsen og danne en sikker og sterk tilkobling.

Fordelene ved å bruke Lock Dowel systemet er flere. For det første er teknologien svært enkel å bruke, noe som reduserer monteringstiden og øker produktiviteten i produksjonsprosessen. Med Lock Dowel systemet kan du montere møbeldeler raskt og enkelt uten å bruke spesielle verktøy eller ferdigheter.

I tillegg gir Lock Dowel systemet en solid og holdbar sammenføyning mellom møbeldelene. Fordi dowelen og hylsen passer så tett sammen, vil møbelet være stabilt og motstandsdyktig mot bevegelse og slitasje over tid. Dette gir økt holdbarhet og levetid for møbelet.

Lock Dowel systemet gir også estetiske fordeler. Fordi teknologien ikke krever synlige skruer eller fester, vil møbelet ha en mer jevn og glatt overflate som gir et mer elegant og profesjonelt utseende. Dette er spesielt viktig for møbler som skal være synlige og ha en høy grad av estetikk.

Lock Dowel systemet er en effektiv og brukervennlig teknologi som gir en sterk og holdbar tilkobling mellom møbeldeler. Med enkel montering og estetiske fordeler er Lock Dowel systemet et verdifullt tilskudd til produksjonsprosessen for treprodukter og møbler.

Perforeringsmaskin

CNC Perforeringsmaskin

En CNC perforeringsmaskin for trevirke er en maskin som brukes til å lage perforeringer i treverk, vanligvis for å gi trevirket en dekorativ effekt eller for å lage et mønster eller en form i treverket. Perforering kan også brukes til å redusere vekten av treverk og øke ventilasjonen i visse produkter.

Perforeringsmaskiner kan utstyres med ulike typer skjæreverktøy, inkludert roterende kniver, stanser eller freser. Disse verktøyene kan være utformet for å lage ulike typer mønstre og former i treverket, inkludert runde hull, kvadratiske hull, rektangulære hull, stjerner, hjerter og andre figurer.

Fordelene ved å bruke en perforeringsmaskin for trevirke er mange. For det første gir teknologien en høy grad av presisjon og nøyaktighet, som sikrer at perforeringene blir jevne og presise. Perforeringsmaskiner gir også økt hastighet og effektivitet i produksjonsprosessen, siden maskinene kan kjøre i lange perioder uten behov for manuell inngripen.

Perforeringsmaskiner gir også designere og produsenter en større grad av frihet til å skape unike og dekorative mønstre og figurer i treverket, noe som kan gi produkter et mer eksklusivt og personlig preg. Perforering kan også gi treverk en lettere vekt og bedre ventilasjon, som kan være nyttig for produksjon av møbler, dører, vinduskarmer, skjermer og andre produkter.

En perforeringsmaskin for trevirke er en svært nyttig maskin som kan gi produkter en unik dekorativ effekt og øke produktiviteten og effektiviteten i produksjonsprosessen. Med sin høye grad av presisjon og nøyaktighet, økt hastighet og effektivitet, og muligheten til å lage unike og dekorative mønstre og figurer, er perforeringsmaskiner et uvurderlig tilskudd til produksjonsprosessen for en rekke industrier.

pussemaskiner

Slipe/pussemaskiner

Gulvstående båndslipere er store maskiner som brukes til å fjerne store mengder materiale fra overflater. Disse maskinene bruker et roterende bånd som beveger seg over en plattform for å slipe og jevne ut overflater. De er ideelle for å fjerne ujevnheter og forberede overflater for maling eller lakk.

Våre gulvstående båndslipere er kraftige maskiner med høye hastigheter, og de kan brukes på forskjellige materialer som tre, metall og plast. De er utstyrt med en motor som driver båndet, og et kontrollpanel som lar brukeren justere hastigheten og trykket på båndet.

Fordelene ved å bruke en gulvstående båndsliper er mange. For det første gir maskinene en høy grad av nøyaktighet og presisjon, noe som sikrer at overflaten blir jevn og glatt. Gulvstående båndslipere gir også økt hastighet og effektivitet i produksjonsprosessen, siden maskinene kan kjøre i lange perioder uten behov for manuell inngripen.

Disse maskinene gir designere og produsenter en større grad av frihet til å arbeide med store og vanskelige overflater, noe som kan gi produkter et mer eksklusivt og profesjonelt preg. 

Gulvstående båndsliper en svært nyttig maskin som gir produkter en jevn og glatt overflate, øke produktiviteten og effektiviteten i produksjonsprosessen, og gi designere og produsenter en større grad av frihet til å arbeide med store og vanskelige overflater. Med sin høye grad av presisjon, hastighet og effektivitet er gulvstående båndslipere

trebearbeiding

Kantlistmaskin


En kantlistmaskin er en maskin som brukes til å påføre en beskyttende kantlist på kanter av forskjellige materialer som tre, laminat, metall og plast. Maskinen kan bidra til å forbedre kvaliteten på ferdige produkter ved å gi en sterk og beskyttende kantlist som forlenger levetiden til materialet.

Kantlistmaskiner fungerer ved å mate materialstrimler inn i maskinen, som så påføres på kanten av materialet. De er svært allsidige, og kan brukes til å påføre kantlister på en rekke materialer og størrelser.

Noen av fordelene med en kantlistmaskin inkluderer økt presisjon og effektivitet, samt redusert avfall. Ved å bruke en kantlistmaskin kan man øke effektiviteten og produktiviteten i produksjonsprosessen, samtidig som man reduserer behovet for å kaste bort store mengder materialer som har blitt ødelagt under manuell påføring.

Med en kantlistmaskin kan vi produsere ferdige produkter av høy kvalitet og med en profesjonell finish. Dette gjør den til et verdifullt verktøy for alle som arbeider med tre, laminat, metall eller plast og trenger en effektiv og nøyaktig måte å påføre kantlister på.

møbeltapetsering

CNC Formatteringssag - Storsag

Vår formatteringssag sørger for rask, presis og effektiv kapp. 

Lakkeringsverksted

Lakkeringsverksted

Vårt lakkeringsverksted er en spesialisert verksted som er utstyrt med alt som trengs for å påføre en jevn og holdbar lakk på en rekke materialer, inkludert metall, tre, plast og glass. 

En viktig del av et lakkeringsverksted er lakkeringskabinen. Dette er et rom med en spesiell ventilasjon som holder luften ren og fri for partikler. Lakkeringskabinen er designet for å beskytte arbeidsstykkene mot støv og urenheter i luften, samtidig som det gir en jevn og kontrollert påføring av lakken. Kabiner kommer i forskjellige størrelser og design, og kan tilpasses til ulike typer arbeidsstykker.

I tillegg til lakkeringskabinen, vil man finne en rekke andre verktøy og utstyr i et lakkeringsverksted, inkludert sprøytepistoler, malingsblandere, tørkeovner og maskiner for sliping og polering av overflaten. Et lakkeringsverksted vil også ha et stort utvalg av lakkprodukter, inkludert primere, fyllere, topplakker og klarlakker, i forskjellige farger og finisher.

Lakkeringsprosessen begynner med forberedelse av overflaten som skal lakkeres. Dette innebærer fjerning av eventuelle riper, bulker eller skader på overflaten, samt rengjøring og avfetting av overflaten for å fjerne oljer, fett og andre forurensninger som kan hindre lakkens feste.

Deretter påføres et eller flere strøk med grunning og fyller for å jevne ut overflaten og gi lakken en god base å feste seg til. Når grunningen og fylleren er tørre, påføres topplakken i ønsket farge og finish. Til slutt påføres en klarlakk for å beskytte lakken og gi den en ekstra glans.

Ved å ha et eget lakkeringsverksted in-house sikrer vi kontroll og fleksibilitet i fargevalg og finish.

Sveiseverksted

Sveiseverksted

Vi produserer og sveiser metallkomponenter til innredninger som brukes i feks innredning av bygninger, boliger, butikker, restauranter og andre typer bygg.

Dette kan inkludere alt fra enkle hyller, trapper, bord og stoler til mer komplekse strukturer som rekkverk, dører, vinduer og skillevegger.

Vi har et team av dyktige sveisere som har en bred erfaring i å jobbe med mange ulike prosjekter og kunder. Dette inkluderer både enkeltstående prosjekter og større, mer komplekse prosjekter som krever spesiell ekspertise.

Lang erfaring betyr at vi har erfaring fra mange ulike prosjekter og utfordringer og har kunnskap om ulike sveismetoder og teknikker som kan tilpasses ulike behov.

Industrisøm

Møbeltapetsering og 
Syverksted - Industrisøm

Vårt syverksted tilbyr industrisøm for stoff og tekstiler i større volumer. I hovedtrekk leverer vi sømtjenester for innredninger og akustikk gardiner.

Industrisøm utføres av våre dyktige medarbeidere med industri sy maskiner som er utstyrt med avanserte nålesystemer og automatiserte funksjoner for å øke hastigheten og nøyaktigheten i sømprosessen. Disse maskinene kan utføre ulike typer søm, inkludert rettsøm, overlock-søm, sikksakk-søm og blinde sømmer. Nøyaktigheten og hastigheten til disse maskinene gjør det mulig å produsere store mengder produkter på kort tid, samtidig som kvaliteten på sømmene opprettholdes.

Glassverksted

Glassverksted

Vi lager utstillingsmontere og glassinnredninger i vår fabrikk etter våre kunders ønsker og mål. 

Vi tilbyr et stort spekter av glass kvalitet.

You design.
We create.


Ta kontakt med oss i dag for å starte prosessen med å lage ditt unike produkt. 

Avinordic Te
Thorbjørn Danbolt

Salg / Prosjektleder
Daglig leder

Telehone: +47 977 21 779

Bjørn Jensen

Salg / Prosjektleder
Produksjonsleder

Telefon 467 76 888
Epost

Richard Edman

Project Manager

Telefon 920 64 434
Epost

Avinordic team
Ole Jørgen Danbolt

Project Manager

Telephone: +47 454 19 139